Ohjeet → Arvion luominen

Näin teet toimintakykyarvion

Toimintakykyarvion luominen on helppoa. Vastaamiseen menee aikaa arvion laajuudesta riippuen 15–60 minuuttia. Toimintakykyarvion tekemisestä on hyvä keskustella ja sopia koulun sisällä. Keskustelua voi käydä myös oppilaan muun verkoston kanssa. Rekisteröityessään toimintakykypalvelu.fi-palveluun käyttäjä hyväksyy tällä sivulla kuvatut käyttöehdot ja tietosuojan.

Toimintakykyarvion luominen tiivistetysti:

  1. Toimintakykyarvion luoja (esimerkiksi opinto-ohjaaja tai opettaja) aloittaa tulostamalla sivustolta ”Suostumus toimintakyvyn arviointiin” -lomakkeen huoltajan ja oppilaan allekirjoitusta varten (pdf-tiedosto aukeaa uuteen välilehteen).

    Suostumuslomake
  2. Kun lupa-asiat ovat kunnossa, toimintakykyarvion luoja kirjautuu palveluun, luo uuden toimintakykyarvion ja valitsee oppilaan ikätasoa ja toimintakykyä vastaavan kysymyspaketin sekä oppilaan toimintakyvyn kannalta merkitykselliset osa-alueet. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt toimintakykyarvio.fi-palvelua, tulee sinun ensimmäisellä kerralla rekisteröityä ja luoda tunnus.
  3. Tämän jälkeen hän lähettää toimintakykyarviot vastaajille eli oppilaalle, huoltajille ja oppilaan toimintakyvyn parhaiten tunteville ammattihenkilöille. Vastaamiseen menee aikaa toimintakykyarvion laajuudesta riippuen 15–60 minuuttia.

Muistathan toimintakykyarvio.fi-palvelua käyttäessäsi oppilaan/ alaikäisen tietosuojan ja luot lomakkeen tietoturvallisesti. Tarvittaessa yksityiskohtaisemmat ohjeet toimintakykyarvion luomiseen löydät tältä sivulta (sivu avautuu uuteen välilehteen).

Jos olet tehnyt oppilaalle jo aikaisemmin toimintakykyarvion, voit Tiedot-välilehdeltä:

  1. Kopioida oppilaan aikaisemman kysymyspaketin uuden arvion pohjaksi.
  2. Muokata oppilaalle kopioimaasi pohjaa nykyhetkeen sopivaksi.
  3. Vertailla uuden arvion tuloksia oppilaalle aikaisemmin tehdyn arvion tuloksiin.

Tarvittaessa yksityiskohtaisemmat ohjeet toimintakykyarvion tekoon samalle oppilaalle löydät tämän uuteen välilehteen aukeavan sivun kautta.

Toimintakyvyn kuvauksen näkymät

Toimintakykyarvio.fi-palvelu kokoaa automaattisesti erilaisia näkymiä lähiympäristön arvioista. Näin saadaan kattava kuvaus oppilaan toimintakyvyn haasteista ja vahvuuksista eri toimintaympäristöissä. Tältä sivulta löydät ohjeet näkymien käyttöön ja tulkintaan (linkki avautuu uuteen välilehteen).


Copyright © 2025 Valteri, Tervaväylä